Paradajkový dzus 1.
Plné Zrelá paradajky umyjeme pod sprchou, rozkrájame, podlejeme primeraným množstvom vody rozvaríme PRI teplote 90 ° C.Po rozvarenia hmotu prepasírujeme najskôr na sitech s väčšími otvormi potom na sitech s otvormi Tak malými, aby sme na Nich zachytili aj jadérka.Takto získanú dreň , nebolí pretlak, môžeme este rozmixovať, aby sme dosiahli čo najjemnejšie konzistencie.
Na 1 liter pretlaku pridáme 0,8 litrov vody, 46 g cukru na 15 g soli.Rozmixovaný pretlak zmiešame najprv s Vodou Znovu Ho zahrejeme na 75 az 85 ° C.Teprve v tomto horúcom roztoku rozpustíme cukor sůl.Teplotu džúsu udržiavame Jeste 5 minút potom ho naplníme robiť obalov na sterilizujeme.
Paradajkový dzus 2.
Z 5 kg paradajok vyrobíme pretlak podľa receptu č.1.Do tohto Hrubého pretlaku pridáme
15 Až 20 celých klinčekov, 2 bobkové listy na 4 Stredne veľké na kocky rozkrájané cibule.Tuto směs pri veľmi miernom varov zahrievame asi polovica hodiny.Po tejto dobe hmotu za horúca prepasírujeme este rozmixujeme.Na 1 liter pretlaku pridáme vodu až po zahriatí na 80 ° C cukor sůl.Po rozpustenie Všetkých zložiek dzus naplníme robiť obalov na sterilizujeme.