Čo budeme potrebovať?
- lístkové cesto
- Jablká (asi 4-5 ks)
- škorica
- cukor kryštál
- strúhanka
- hrozienka
- Orechy (vlašské)
- vajcia
Postup prípravy štrúdľu
1) Lístkové cesto rozdelíme na dva diely a poriadne rozvaľkáme (cesto by malo byť po rozvaľkanie čo najtenšie).
2) Cesto posypeme vrstvičkou strúhanky (aby nevytiekla jablčná šťava). Jablká nastrúhame a zmiešame ich s hrozienkami a orechy. Jablčnú zmes položíme na cesto so strúhankou.
3) Posypeme škoricou a cukrom.
4) Cesto zavinieme a tým vytvoríme štrúdľu. Potrieme vajcom. Pečieme asi 20 minút v predhriatej rúre (asi 200 ° C) a občas znovu pretrieme vajcom.
VIDEO: Postup pri príprave