Ingrediencie na prípravu
- 500 g bravčového pliecka
- soľ
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice masti
- 200 ml mäsového vývaru
- 300 g jabĺk
- 1 lyžička majoránky
- 100 ml bieleho vína
- štipka mletého čierneho korenia
- 1 lyžička cukru
Príprava
Očistenú a umytú bravčovú pliecko osušíme papierovým obrúskom a nakrájame na väčšie kocky. Potom je ľahko obalíme v hladkej múke. V hrnci rozohrejeme masť a mäso na ňom sprudka opečieme zo všetkých strán. Teplotu znížime, opečené mäso podlejeme trochou horúceho vývaru a zakryjeme pokrievkou. Kocky dusíme zvoľna takmer domäkka a podľa potreby podlievame vývarom. Jablká umyjeme, ošúpeme, vykrojíme jadrovník a nakrájame na kocky. Pridáme k takmer mäkkému mäsu, okoreníme majoránkou a spoločne povaríme. Úplne nakoniec pridáme do guláša biele víno, cukor, soľ a korenie a už len krátko necháme prejsť varom. Ako opřílohu podávame čerstvé chrumkavé žemle alebo plátky francúzskej bagety.